© 2024 Q Residences. All rights reserved.
NL EN

“Op de plaza ontvouwt zich een spannend samenspel van kruidachtige planten, siergrassen, struiken en bomen.”

ICONIC PLAZA by

Piet Oudolf

De in 1944 geboren Oudolf is de immer populaire lieveling van de kunst- en designwereld. Zijn doorbraak in Amerika kwam in 2000 met het ontwerp voor de Lurie Garden in Chicago, een publiekstuin op een ooit verwaarloosd stuk stadsterrein waar een in onbruik geraakte spoorlijn lag. Hij heeft net de spectaculaire mediterrane tuin voor de prominente kunstgalerie Hauser & Wirth in Menorca opgeleverd.

Beleving

De beleving van alle vier de seizoenen staat centraal. Een Piet Oudolf-tuin is juist in de winter vaak erg mooi. Dat geldt ook voor Q Residences. Op de plaza tussen Quartz en Qube ontvouwt zich in een gearrangeerd patroon van stalen plantenbakken een aantrekkelijk samenspel van kruidachtige planten, siergrassen, struiken en boompjes. De positionering van de plantenbakken geeft richting aan vloeiende looplijnen die rekening houden met de windval. Het tegelpatroon op de grond is afgeleid van het gebouw, met een op maat gemaakt dessin; de afwerking van de tegels sluit aan bij de omliggende betegeling van de gemeente.

Verbinding

De plaza verbindt de twee gebouwen, en geeft extra cachet aan de nieuwe buitenruimte met een bijzonder tegelpatroon en dynamische, jaarronde beplanting. De beplanting wordt gevormd door vaste planten, struiken en bomen. Het ontwerp maakte Piet Oudolf in samenwerking met Deltavormgroep.