© 2024 Q Residences. All rights reserved.
NL EN
OVER

Q Residences

Amsterdam is een icoon rijker. Q Residences geeft de wijk Buitenveldert nieuw elan. De markante vormentaal, bijzondere aanpak, en zorgvuldige afwerking maakt wonen hier elke dag weer tot een buitengewone ervaring.

Q Residences biedt een unieke kans op wonen tussen het groen. Zijdelings verbonden met de statige platanen aan het al even imponerende Gijsbrecht van Aemstelpark en uitkijkend over het bomenrijke Buitenveldert en op een steenworp afstand gelegen, uitgestrekte Amsterdamse Bos, is ‘groen wonen’ hier wel zo’n beetje het toverwoord. Ware het niet dat op de prettige architectuur en zorgvuldig geënsceneerde samenhang ook zoveel is af te dwingen. Op de prominente hoek van de Buitenveldertselaan met de Van Nijenrodeweg vertegenwoordigen Quartz en Qube de nieuwe orde: architectuur van wereldformaat in Amsterdam, met elkaar verbonden door een prachtige plaza met jaarronde begroeiing, en een ondergrondse parkeergarage.

Kwaliteit van leven vertaalt zich in Q Residences in grote raampartijen die een royale hoeveelheid daglicht toelaten. Buiten wordt letterlijk naar binnen getrokken — dag ouderwetse, naar binnen gekeerde torenkamer, hier vindt verbinding juist op grote hoogte plaats. Alle woningen worden zo goed als af opgeleverd, en blinken uit in luxe designkeuzes waaronder een hoogwaardige designkeuken, lichte betegelde badkamer, en natuurlijk vloerverwarming. Dit geldt zeker ook voor de entree en publieke ruimten, waar bovenmatige aandacht is besteed aan de materialisering van alle interieurelementen.

OVER

Quartz

De sierlijke stapeling van 23 woonlagen in combinatie met uitspringende balkons en de afgeronde vormentaal is een organisch ogend stukje bouwkunst. Architectonisch beton, een hoogwaardig sierbeton dat bestaat uit wit cement en natuursteengranulaat, is op verschillende manieren toegepast, van zacht egaal tot een glanzende terrazzo uitstraling. De afgeronde hoeken en natuurlijke vormentaal van de uitwaaierende balkons vergroten het uitzicht en creëren visuele verbindingen door het gebouw heen.

Bijzondere appartementen

In Quartz kun je kiezen uit bijzonder aangename appartementen van verschillende grootte en afwerking. Woningen beginnend bij 49 vierkante meter tot 152 vierkante meter voor het grootste penthouse. In de exclusieve appartementen en penthouses vind je alle gemakken en kenmerken van de luxe appartementen, plus extra’s zoals een Quooker kraan en andere luxe keukenonderdelen. Alle woningen worden turn-key opgeleverd.

Het serviceniveau is hoog, met onder meer een 24-uurs PA-service en de mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de ondergrondse parking.

Drie typen

LUXE APPARTEMENT

Vanaf de zesde verdieping bevinden zich per vloer tien luxe appartementen. Ieder appartement heeft een PVC vloer met vloerverwarming, en vloerkoeling in de zomermaanden. In zowel de woon- als slaapkamers zorgen de verdiepingshoge ramen voor veel natuurlijk licht in de ruimte. In het verlengde van de open woonkamer staat de keuken, een echte eye-catcher met donkere kastdeuren met zichtbare houtstructuur en een zandkleurig composiet aanrechtblad. De badkamer is van vloer tot plafond betegeld in een warme lichtgrijze kleur.

De luxe appartementen variëren in oppervlakte van circa 49 tot 107 m², hebben één tot drie slaapkamers, één of twee badkamers, en een apart toilet. Elke woning heeft een ruim balkon.

EXCLUSIEF APPARTEMENT

Vanaf de 19e verdieping bevinden zich de exclusieve appartementen. Deze appartementen hebben alle kenmerken van de ruimste luxe appartementen. De aangename open woonkamer heeft een opvallende, mooie donkere keuken met Quooker combi-kraan. In de slaapkamers zijn inbouwkasten geïnstalleerd met een donkere houtnerf afwerking. De exclusieve appartementen variëren van circa 62 tot 152 m², hebben één tot drie slaapkamers, één of twee badkamers en een apart toilet.

PENTHOUSE

Op de 22e verdieping liggen de entrees van acht penthouses gesitueerd over twee verdiepingen. De penthouses hebben alle designkenmerken van de ruimste exclusieve appartementen plus een ensuite badkamer, extra verdieping met veel ruimte, en een onwaarschijnlijk weids uitzicht. De prachtige keuken met greeploze kasten en Quooker combi-kraan wordt gecomplementeerd door een Bora kookplaat met afzuiging op het kookeiland — met het weidse uitzicht een garantie voor wel heel bijzonder koken. De penthouses variëren van circa 125 tot 152 m², hebben drie slaapkamers met inbouwkasten, twee badkamers (ensuite) en een apart toilet. De verdiepingen worden intern ontsloten met een gestoffeerde trap.

Meer weten

Wonen in Quartz staat voor wonen in een nieuwe icoon in Amsterdam. Wil je meer weten over de verschillende type woningen die in Quartz beschikbaar zijn en je interesse bij ons kenbaar maken, klik dan hier.

OVER

Qube

Het lagere alter ego van Quartz, Qube, kent acht woonlagen. Elk van de acht verdiepingen in Qube telt 10 appartementen. Je eigen appartement bereik je door in de lobby één van de twee liften te nemen of via het trappenhuis. Op de verdieping zijn de appartementen met elkaar verbonden via een hoogwaardig afgewerkte gang, met strakke witte muren en diep antracietkleurige vloerbedekking. De zwarte voordeuren zijn voorzien van een elegante zwarte omlijsting, en uitgerust met een modern RVS-paneel met huisnummer en bel. Studio Piet Boon adviseerde ook hier over de openbare ruimtes en optimale indeling van de woningen.

Mooie afwerking

Elk appartement heeft vloerverwarming en is voorzien van een PVC-vloer. Deze vloer in een vergrijsde eiken kleur is gestrookt gelegd door de gehele woning. In zowel de woon- als slaapkamer zorgen de verdiepingshoge ramen voor veel natuurlijk licht in de ruimte. In de open woonkamer bevindt zich de inbouwkeuken. De polarwitte keuken met antraciet composiet blad is uitgerust met Whirlpool apparatuur: een inductie kookplaat en ingebouwde afzuigkap, koel-vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser.

De badkamer is van vloer tot plafond betegeld in een warme lichtgrijze kleur. Er is een wastafel met spiegel, mengkraan en douchegarnituur van Grohe. De woning heeft een apart toilet, waarvan de achterwand dezelfde tegels als de badkamer heeft; de overige wanden zijn wit gestuct.

Alle appartementen hebben één slaapkamer, één badkamer en een apart toilet. Het metrage varieert van circa 48 tot 60 m². Ze worden opgeleverd met egale muren, voorzien van PVC strokenvloer, inclusief gordijnrails, exclusief verlichting. Ook heeft elke woning een ruim balkon.

Meer weten

Wonen in Qube staat voor hoogwaardig wonen in een groene wijk in Amsterdam. De woningen in Qube zijn middenhuur woningen en derhalve is er een maximale inkomengrens vanuit de gemeente Amsterdam van toepassing. Wil je meer weten over de verschillende type woningen die in Qube beschikbaar zijn en je interesse bij ons kenbaar maken, klik dan hier.