© 2024 Q Residences. All rights reserved.
NL EN
Q RESIDENCES

Een buitengewone wijk

Buitenveldert is een bijzondere wijk. Qua ligging, de veelheid aan faciliteiten, en qua aangezicht. Een rustige, groene oase in de drukke hoofdstad. Dat zie je, en dat voel je. Ontspannen en inspannen doe je wanneer jij dat wil, niet omdat de omgeving je opjaagt. Er is voor elke leeftijd genoeg te beleven, en het aanbod is breed. Van cultuur tot vertier, van sport tot recreatie, van binnen tot buiten, van dagelijks tot buitengewoon.

Winkelen en ontspannen

Voor een aantal van de dagelijkse boodschappen hoef je bij wijze van spreken slechts de lift uit te lopen. Direct naast de deur van Q Residences vind je winkelcentrum  Rooswijck met een bloemenwinkel, slager, notenbar, kapsalon, en een meubelzaak.
Prettig winkelen doe je in het nabije Gelderlandplein. Het verzorgde winkelcentrum biedt onderdak aan alle belangrijke winkelketens, naast tal van boetieks en speciaalzaken. Of je nu nieuwe schoenen nodig hebt, een passend cadeau zoekt, of gewoon zin hebt om een middagje ontspannen inspiratie op te doen, dit is the place to be.

Op Gelderlandplein kan je ook heerlijk ontbijten, koffie drinken, lunchen of dineren. Het is de one-stop-shop voor een Aziatisch getinte lunch, een lekkere meeneemmaaltijd of een gezellige avond in de fijne brasserie: Gelderlandplein heeft naast een ruim winkelaanbod ook tal van kwalitatieve horeca.

Sport & Recreatie

Sporten en Buitenveldert gaan hand in hand. Of je nou wilt paardrijden, hockey speelt, je graag waagt aan een potje tennis of padel, of fitness ambieert; de mogelijkheden zijn legio. Van hardlopen tot zwemmen en wielrennen, of alledrie ineen.

Ook in en op het water zijn er veel mogelijkheden. Denk aan suppen, zwemmen of lekker relaxed bootje varen vanuit de jachthaven.

Groen, Groener, Groenst

Met zoveel parken in de nabije omgeving krijg je spontaan zin om de frisse buitenlucht op te zoeken. Aan de overkant van Q Residences ligt het Gijsbrecht van Aemstelpark. Het park kent verschillende delen, elk met een eigen karakter. Er zijn 7 openbare kuns twerken, tientallen inheemse kruidachtige planten, en een speelbos. Vogels zijn regelmatige bezoekers. Verbaas je niet als je nijlganzen met hun jongen ziet rondlopen.

Iets verderop ligt het Amstelpark. De andere kant op staat de vrij toegankelijke botanische tuin op de Zuidas bij plantenliefhebbers over de hele wereld op de wensenlijst. En wie kilometers aaneengesloten groen zoekt, snelt naar het Amsterdamse Bos.

Bereikbaarheid

Waar wil je naartoe? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, want Q Residences ligt bijzonder handig ten opzichte van de belangrijkste uitvalswegen, en om de hoek van de Zuidas. Wie de auto liever laat staan kan met het openbaar vervoer prima uit de voeten. Station Zuid ligt op slechts vijf minuten fietsafstand. Met de trein sta vervolgens je binnen 10 minuten op Schiphol, met hogesnelheidsverbindingen naar Rotterdam en verder. Tram 5 en metro 51 stoppen voor de deur, vijftien minuten later ben je al op Amsterdam Centraal station.

Educatie en voorzieningen

Er zijn in de directe omgeving een aantal lagere en middelbare scholen, waaronder een internationale school. Voor hoger onderwijs is er natuurlijk de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam. Wellicht leuk om te weten: ook niet-studenten kunnen van het creatieve cursusaanbod — van schilderen tot fotografie en dans — van de universiteit gebruik maken.

Verder kent de wijk een breed aanbod aan voorzieningen. Denk aan een massagesalon, nagelstudio, schoonheidsspecialist en een gym. Ook praktische zaken als een tandarts, gezondheidscentrum en kwalitatieve kinderopvang vind je in de buurt.

Kunst en cultuur

Voor kunst hoef je absoluut niet naar het museum. Beelden en sculpturen van gerenommeerde kunstenaars prijken gewoon in de openbare ruimte.

In winkelcentrum  Gelderlandplein staan diverse imposante beelden die het meer dan waard zijn om steeds opnieuw te bekijken, uiteenlopend van de humoristische ‘social sculptures’ van Erwin Wurm tot KAWS cartooneske figuur met typische X-ed out ogen en de met fietsen gemaakte statement van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Ook wie liever buiten blijft, wordt op zijn wenken bediend met een reeks bijzondere sculpturen in het Gijsbrecht van Aemstelpark.