© 2024 Q Residences. All rights reserved.
NL EN
nieuws • 02.11.2021

Hoogste punt Quartz

   

Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert verreist een nieuw icoon van internationale allure: Quartz. En deze icoon heeft haar hoogste punt bereikt. Dat werd gevierd met het hijsen van een feestelijke Q in bijzijn van architecten, aannemer en ontwikkelaar.

Aannemer JP van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw van Q Residences. Marco Peppel, directeur JP van Eesteren “De bouw van dit markante gebouw verloopt super. Je ziet het iconische ontwerp met de dag tot leven komen. Mijn complimenten aan iedereen die hier zijn steentje aan bij draagt. Ik kijk ook uit naar de komende bouwfase. We starten namelijk met het monteren van de sierlijke, golvende gevelelementen die Quartz haar mooie gezicht geven. Een technisch uitdagende klus, waarvoor we behoorlijk wat van ons bouw-IQ moeten aanspreken!”

Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep: ‘Twee jaar geleden stonden we hier met elkaar om de eerste paal de grond in te slaan. Nadat de funderingen en ondergrondse parkeergarage gerealiseerd waren, ging de bouw boven de grond verder. Het was prachtig om te zien hoe beide torens steeds verder verrezen. Qube bereikte eind september haar hoogste punt, nu is het de beurt aan Quartz. Hier wordt een nieuwe icoon in Amsterdam gerealiseerd.’

NEOO is als gedelegeerd-ontwikkelaar betrokken bij de ontwikkeling van Q Residences. Neno Markovic, Partner NEOO: ‘We zijn trots dat we samen met alle betrokken partijen zo een hoogwaardig wooncomplex mogen realiseren met een bijpassend hoog serviceniveau.

Nieuws

Nieuws
Quartz feestelijk geopend
Amsterdam is een landmark rijker. Op maandag 12 december voltrok zich de
Lees verder
Nieuws
Beplanting Plaza geplaatst
Op de plaza tussen Quartz en Qube plaatsten Piet Oudolf en Deltavormgroep in de
Lees verder
Nieuws
Start verhuur Qube
De woningen van Qube, de laagbouw van Q Residences, zijn gereed en klaar voor
Lees verder
Nieuws
Plaatsen golvende gevelelementen
Na het bereiken van het hoogste punt van Quartz is aannemer JP van Eesteren
Lees verder
Nieuws
Arcam tipt Q Residences
Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam, tipt Q Residences als één
Lees verder