© 2024 Q Residences. All rights reserved.
NL EN
nieuws • 12.01.2022

Arcam tipt Q Residences als beeldbepalend

Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam, tipt Q Residences als één van de 10 projecten om in 2022 in de gaten te houden. Waarom Arcam Q Residences tipt: omdat het voor het gerenommeerde Studio Gang, opgericht en geleidt door Jeanne Gang, de realisatie is van haar eerste gebouw in Europa. In 2019 is Jeanne uitgeroepen door Time Magazine tot World’s Most Influential Architect. Gang werd voor het eerst algemeen erkend voor de Aqua Tower in Chicago, het op één na hoogste door vrouwen ontworpen gebouw ter wereld. Aqua werd in 2020 overtroffen door het nabijgelegen St. Regis Chicago, ook naar haar ontwerp. En ook omdat tussen de beide gebouwen een plaza komt , ontworpen door befaamd landschapsarchitect Piet Oudolf.

Arcam organiseert programma’s rondom architectuur en stadsontwikkeling. Hun tentoonstellingen, debatten en onderzoeksprojecten zijn toegankelijk, maar kritisch; bewust van de historie, maar altijd met de blik op de toekomst gericht. Als organisator van de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) houden zij de toekomstige bouwproductie nauwlettend in de gaten. Daarbij laten zij de selectie van de tien nominaties volledig over aan een onafhankelijke jury, maar kijken zelf ook graag vooruit naar de projecten die het beeld van de stad gaan kleuren. En daar is Q Residences er één van.

Nieuws

Nieuws
Quartz feestelijk geopend
Amsterdam is een landmark rijker. Op maandag 12 december voltrok zich de
Lees verder
Nieuws
Beplanting Plaza geplaatst
Op de plaza tussen Quartz en Qube plaatsten Piet Oudolf en Deltavormgroep in de
Lees verder
Nieuws
Start verhuur Qube
De woningen van Qube, de laagbouw van Q Residences, zijn gereed en klaar voor
Lees verder
Nieuws
Plaatsen golvende gevelelementen
Na het bereiken van het hoogste punt van Quartz is aannemer JP van Eesteren
Lees verder
Nieuws
Hoogste punt Quartz
Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert verreist een nieuw
Lees verder